Pages

Hyperhidrosis

Assalamualaikum

Dah lama aku tak berceloteh kat sini. Isi ruang yang agak terbiar. Lebih baik aku habis masa berblogging dari aku menternak tahi mata. Rakan yang lain sedap enak membuta. Aku baru je balik dari kelas, belajar editting web site apa bagai. Belum tengok subject coding lagi perhhh makin menggila jadinya. Soalan simple sebernarnya tapi aku yang buat buat jadi susah. Segala kertas latihan, notes semuanya basah ! menitik- nitik pula ! 
cetus hati sendiri.


Aku mengelami penyakit "Hyperhidrosis" atau lebih mudah dikenali perpeluhan di telapak tangan, kaki dan ketiak. Aku redha dengan apa yang terjadi.


Setiap gambar yang aku ambil terpaksa cover comel, padahal ketiak basah. Dalam shopping mall takan ada matahari pulak, peluh mengalir secara tiba tiba. Mujur tak ada bau bacin. Dedoran jugak kena pilih yang terbaik, mahal sikit tak apa. Janji ketiakku wangi :) *cuba bahagiakan diri sndiri* Kasut dan stokin sah sah bau kepam, tungkik. Acara mencuci setiap hujung minggu. 


Pakaian pulak aku terpaksa pilih warna yang gelap saje. Tak ada lah peluh nampak di bahagian ketiak nnt. Aku teringin juga pakai warna yang terang tapi apakan daya. Malu menjelma pula.  Kalau tidak pasti org tertawakan aku ! Apatah lagi nak bersalaman dengan orang. haihhh malu malu tahu !

Heliza Helmi pun mengalami masalah yang sama (berita lanjut)
Sapu tangan wajib aku bawa ke mana. Kadang-kadang ada jugak kering sehari dua, habis kulit mengelupas. Sedih benar ! Hati sejuk sikit bila ada rawatan yang berguna untuk kami kami ini. 


Jenis Rawatan Hyperhidrosis 
Rawatan Botoks

Pembedahan ETS




Aku harap apa yang dirancang berjalan dengan lancar. Terima kasih pada meraka yang paham situasi aku. Hope ada ruang utk aku jalankan operation tu nanti ! InsyaAllah !



9 comments:

Aesya Zealous said...

oh yeke..xpe dear, harap semua berjalan lancar k

iyka zulaika said...

sabar k atiqaa. semoga dipermudahkan :)

shawn razaleigh said...

sabiaq na.


ala peluh je. :) bukan kencing. hehee



chillllllllllllllllllll. sudah fulu

Atiqaa Payung said...

Aesya Zealous : Terima kasih :)

Atiqaa Payung said...

iyka zulaika : terima kasih, sabarlah segalanya :)

Atiqaa Payung said...

shawn razaleigh : sakit itu kifarah lah awak, redha :)

Phat said...

dulu tgn phat peluh gak tp skang ok dah

Anonymous said...

mungkin ada penyelesaiannya..aku ada terbaca blog ini pasal Hyperhidrosis http://sweatmiracleproductreview.blogspot.com/

aril effendi said...

boleh tolong sms saya x, sy ada masalah yg sama 012-4841386 .. tolong ya, rimas dah nih~