Pages

Kifarah

Ada orang kata aku sombong.
kat mana korang nampak hidung aku tinggi?
kat mana.
aku ada saje tapi entah
runsing memikirkan setiap permasalahan.

Ada yang tahu.
mengenai apa yang aku alami.
nampak seakan remeh.
Tapi,
aku yang rasa.
ya
ya
ujian dari Tuhan.
aku tahu itu.
aku perlu Tabah.
Susah nak puaskan hati semua orang.
tomahan.
iya kau geli, jijik dengan aku?
aku tak minta semua ini,
tak minta.
aku terima dengan redha.

Orang kata itu ini.
Bukan sebab orang aku jadi ubah fikiran.
Tapi sebab hmmm
Banyak yang perlu aku ambil kisah dan
titik berat.
kesihatan aku,
orang sekeliling aku,
kerja baru.
pelajaran.
serta 
itu ini.

aku masih bersyukur.
Aku masih kuat untuk terus hidup.
Ada teman yang selalu buat beri sokongan.
iya itu yang buat aku kuat.



kepada siapa yang tahu mengenai sakit saraf, hyperhidrosis, hyperthyroidism. atau apa yg anda paham di atas, Mohon kongsikan :')




5 comments:

Iha Zaliza said...

awak sakit hyperhidrosis ye? iha pun ada jugak tapi tak teruk sgt.. insyaAllah memang plan nak buat research pasal ni secepat mungkin, buat keputusan yg bijak k.. kalau ada apa2 masalah, boleh mengadu kat sini
https://www.facebook.com/iha.zaliza :)

muhamad Nazri said...

banyakkan bersabar dan terus berdoa dan berusaha.. setiap penyakit ada ubatnya..

aniswany said...

serius ni 1st time anis dgr pasal penyakit ni..apa2 pun anis doa tiqah cepat sembuh,sabar dgn ujian tuhan ok dear :) be strong! go tiqah go!!

Nadiya Mursidi said...

Salam.. Awak, saya ada dua orang kawan yang ade penyakit hiperhidrosis ni. Sy ade jugak tanya dia knp taknak buat operation? Dia cakap kalau boleh janganlah buat operation sebab nanti kemungkinan lepas operation badan kita akan jadi sangat kering dan boleh jadi tak selesa. So, dia ambik inisiatif guna satu benda ni macam deodorant nama dia perspirex. Deodorant tu bukanlah nak hilangkan terus peluh tapi dia just kurangkan je. Hope u can try it ^^

Anonymous said...

Hi there, constantly i used to check weblog posts here early in the break of day, because i like to find out more and more.


Feel free to visit my page ... symptoms of add in children