Pages

Mengomel

Aku memang suka makan. Kalau boleh stiap masa nak ngunyah. Tepat 11.00 malam mesti lapaq. Dasar perut stokin. 

"Hang ni makan banyak gila sem ni, badan dok lagu tu jugak, saka pa ang ni haha"

Telaah la laksa dengan penuh nikmat. Dua jam lepas baru bedal bihun goreng campuq maggi goreng. Tengah hari makan nasi berlauk lg.

"Untung la badan kurus senang carik saiz"

"Mentang mentang tinggi, senang la die sangkut baju,  tak payah gaduh panjat krusi"

"Alahai badan macam kerengge, seronok nengok ko der"

"Keringnye kau! macam tiang!"

"makan ayam kepci seketol pun tak habis, Bazir!"


Tu ngomel depa. Ni ngomel aku pulak.


"Syok tengok depa, sihat."

"untung la 6pack, semua hosmate nak baring dekat bantal span"

"untung la rendah boleh pakai heels"

"Gemoknya! makan kepci sampai 4 ketol ayam"

Besa la kan, sapa tak teringin nak badan macam mariah carey (contoh) 

Dah cuba makan tapi tapi sama ja. Ada la hikmah setiap kejadian. 
Kurang situ lebih sana.

Setiap hari pergi kelas, aku mesti jalan laju. Bukan sbb kaki, sebab perut bebel panjang. Kelas start pukul 11.15am. Gopoh jalan padahal jam baru pukul 10.46am. Segerombolan laki jalan watlek watpeace, ceh class batal la tuh. Perasan la salah sorg, alahai pasai pa taktau jalan jengkek jengkek. Pelik pun ada. Nak keluar mulut jahat tak pasai dosa kering. Aku berlalu je la. 

Sapa hosmate "Ang perasan dak laki tu buat pa?" 
Aku : Awat dia wat pa?
Hosmate : nganjing hang la, jakun tengok orang tinggi.
 __________________________________________________________________

Lumrah bagi manusia. Bukan tak gheti bersyukur, kadang - kadang saja gatai mulut nak mengomel itu ini. Tak salah aih nak mengomel. kena pada tempat. Anugerah fizikal, berusaha terima kekurangan diri. HASHTAG untuk diri sendiri kehkeh 
Sebaliknya somorang percaya bahawa 
"Setiap ciptaan Allah swt pasti ada hikmah"

Setengah orang lebih situ, setengah orang lebih sana. Sekali ang makan cabai, cuba ang rasa cili pulak -SAF



dah jum tidoq. Taktau bila pulak nak update. Banyak nak story tapi malaih. mihmih
Tunggu la rajin kot kot hujung tahun ni aku update blog. Tahun akhir diploma ate-nye.